top of page

Undersøgelser viser at kunderne står bag ca. 60% af alle tyverier, og at det er steget med 10 % over de seneste par år.

 

Især er ” tricktyverierne” hvor flere personer arbejder sammen, om et tyveri. En afleder personalets opmærksomhed. Mens en anden stjæler varer. Disse tyverier, er ofte velorganiserede, og der stjæles ofte for tusindevis af kroner. 

 

Men også personaletyverier, altså interne tyverier, står også for en stor del, af svind i de danske butikker. Ifølge en ny analyse fra Dansk Erhverv oplever halvdelen, af alle butikker, at deres ansatte stjæler.

 

 

Det er altid ubehageligt at mistænke sit personale, da sådan en mistanke, vil have en negativ påvirkning på arbejdsmiljøet i butikken. Hvis en ansat afsløres i tyveri, har det ofte alvorlige konsekvenser, da det typisk medfører bortvisning og eller politianmeldelse.

For at forhindre tyveri fra arbejdspladsen, er det vigtigt, med klare regler og retningslinjer, for hvad man må og ikke må.

 

 

Der findes forskellige løsninger på dette problem blandt andet butiksovervågning, butiksdetektiver samt samarbejde med vagtfirmaer.

 

 

Mange butikker investerer mange penge i sikkerhedsudstyr, og butiksovervågning. Mange butikker har i de seneste år ansat vagtfirmaer, til at patruljere i deres butikker, og tilbageholder dagligt butikstyve.

 

 

I nogle af de store kæders butikker, forgår kontrollen af medarbejderne, ved at medarbejderne trykker på en knap, der lyser rød eller grøn, når de forlader forretningen. På denne måde bestemmes det tilfældigt, hvem der have deres taske og lommer kontrolleret.

 

 

Der findes en uddannelse til både butiksdetektiv, og butiksvagt.

 

 

 

Løsninger på overvågning

                   Overvågning i IKEA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page